Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Què t'oferim?

Aprèn de forma innovadora i propera

Apostem per la innovació docent i, en conseqüència, disposaràs d’espais adaptats on faràs simulacions de casos reals que et trobaràs en la pràctica laboral. Així, podràs adquirir habilitats clíniques amb maniquins i simuladors avançats amb resposta fisiològica que et permetran fer pràctiques amb pacients crítics, i enregistrar les dades per fer una valoració final mitjançant la metodologia del debrífing.

També tindràs un programa de simulació clínica amb actors instruïts pel professorat que reprodueixen de manera estandarditzada el comportament típic d’un pacient amb una determinada malaltia. Així mateix, hi haurà moltes oportunitats per portar a la pràctica les competències relacionades amb el tracte amb els pacients en entorns clínics simulats.

Serveis i instal·lacions

Les instal·lacions estan dissenyades específicament per assegurar-te un aprenentatge pràctic i teòric de qualitat. A més de les aules de docència, disposaràs d’aules de dissecció, l’estabulari, el Centre de Formació i Simulació (CFIS), laboratoris d’habilitats clíniques, osteoteca i laboratoris de pràctiques i cuina, entre d'altres.

En el grau en Medicina, faràs els dos primers cursos a les instal·lacions de la Facultat i a partir de tercer, el teu aprenentatge s’aproparà als escenaris professionals. Així, seguiràs part de la docència pràctica a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i a la Unitat Docent de l’Institut Pere Mata.

El grau en Fisioteràpia s'imparteix de forma majoritària a la Unitat Docent de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i al Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS). El primer curs també s’imparteix a la Facultat (a l'osteoteca i laboratoris de pràctiques) i ja des de segon faràs pràctiques assistencials en els diversos centres amb què tenim conveni: Hospitals, Centres d’atenció primària, mútues, geriàtrics, centres esportius, etc.

A més, el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) posa al teu abast un ampli ventall de serveis per facilitar-te l’aprenentatge, com la biblioteca, espais d’estudi individual i per a grups amb mitjans multimèdia, assessorament i materials per a l’aprenentatge de llengües, i formació per millorar les teves competències informàtiques i de gestió de la informació.

Disposaràs d’espais adaptats on faràs simulacions de casos reals que et trobaràs en la pràctica laboral. Així, podràs adquirir habilitats clíniques amb maniquins i simuladors avançats amb resposta fisiològica que et permetran fer pràctiques amb pacients crítics, i enregistrar les dades per fer una valoració final mitjançant la metodologia del debrífing.

On som?

Carrer Sant Llorenç, 21, 43201 Reus (Tarragona)
977 759 345
deganatsalut@urv.cat
www.fmcs.urv.cat