L’alimentació pot ser una de les medicines més poderoses. Convertir-te en dietista nutricionista et farà conèixer en profunditat, amb una base científica sòlida, com fer de l’alimentació una eina per prevenir i combatre malalties com l’obesitat o altres patologies cròniques, tant a escala individual com poblacional. A més, coneixeràs com es pot incrementar la qualitat de vida de les persones que t’envolten i et formaràs per poder planificar, elaborar, supervisar i avaluar un pla d’alimentació adaptat a les necessitats fisiològiques i patològiques dels teus pacients.
També podràs exercir funcions de gestió en l’àmbit de la restauració col·lectiva i assessorament en la innovació de nous productes i el màrqueting social relacionat amb l’alimentació en la indústria alimentària.
Per què estudiar el grau en Nutrició Humana i Dietètica a la URV?
Aquest grau a la URV té una clara vocació professionalitzadora. Per això, les metodologies pràctiques són molt importants. Participaràs en un gran ventall de seminaris i pràctiques com exercicis amb pacients simulats, jocs de rol i treballs en equip. A diferència d’altres universitats on s’imparteix aquest grau, bona part del professorat i tutors de pràctiques són professionals dietistes-nutricionistes.
Aprendràs de la mà de professorat de qualitat que han estat reconeguts tant en l’àmbit científic com en el professional.
La Universitat ha establert més de 30 convenis amb centres, institucions i empreses que treballen amb el sector alimentari i la formació específica de dietistes-nutricionistes, per exemple empreses dedicades a la nutrició clínica, nutrició personalitzada, nutrició esportiva, indústria alimentària i màrqueting per dissenyar nous productes, etc.
Sortides professionals
Podràs exercir com a dietista-nutricionista en diversos àmbits:
Àmbit clínic
- Tractament i prevenció de malalties.
- Tractament dietètico-nutricional en les diferents etapes de la vida: infantil, embaràs, lactància i vellesa.
Nutrició esportiva i suplementació
- Especialista en nutrició esportiva i alt rendiment.
- Creació de nous suplements esportius.
Indústria alimentària
- Assessorament en la creació de nous productes i en la millora dels existents.
Salut pública
- Creació de plans d’educació nutricional territorials i guies alimentàries.
- Disseny de campanyes de promoció de la salut i prevenció de malalties.
Restauració col·lectiva
- Revisió dels menús per a institucions sanitàries, càterings, restaurants, centres escolars i campus d’estiu.
- Responsable de seguretat alimentària.
Àmbit de la recerca i la docència
- Participació en estudis nutricionals o d’aliments, tant des del punt de vista bàsic com aplicat.
Perfil recomanat
És recomanable que siguis una persona amb una forta capacitat d’empatia i que t’agradi el tracte amb les persones. La preocupació per la salut i la capacitat d’iniciativa i col·laboració amb altres professionals són també característiques molt desitjables per convertir-te en un bon professional en aquest àmbit.