Amb aquest grau accediràs a la professió regulada d’enginyer tècnic industrial o enginyera tècnica industrial i redactaràs, signaràs i desenvoluparàs projectes que tinguin com a objectiu construir, reformar, mantenir o reparar instal·lacions elèctriques, energètiques o industrials.
Podràs treballar en projectes relacionats amb l'energia elèctrica, bé sobre la generació a partir de fonts renovables, el transport a grans distàncies a través de línies d'alta tensió, la distribució a centres industrials i domèstics o la transformació a altres energies. Et podràs involucrar en aplicacions capdavanteres i amb avançades tecnologies: superconductivitat, trens d’alta velocitat, generació distribuïda, smart grids, energia eòlica, energia solar, vehicle elèctric, etc. Tindràs també els coneixements necessaris per minimitzar l'impacte ambiental d'aquestes instal·lacions i per utilitzar les tecnologies mediambientals en la producció d'energia elèctrica.
Per què estudiar el grau en Enginyeria Elèctrica a la URV?
Les assignatures són molt pràctiques i aproximadament un 40% de les hores presencials són de treball als laboratoris en grup reduïts.
A tercer i quart curs, podràs fer 150 o 300 hores de pràctiques curriculars, i fins a un total de 750 hores per curs afegint pràctiques extracurriculars en empreses del sector com l'ANAV, Essity, Generation RFID, Kellogg’s, ETECNIC o REPSOL.
El rànquing de Xangai 2019 ha situat les titulacions d’Enginyeria Elèctrica i Electrònica de la URV entre les 500 millors de tot el món.
Amb una ràtio de vuit estudiants per cada docent, gaudiràs d’atenció personalitzada de qualitat.
Més del 90% troben la primera feina en menys de tres mesos.
Al setembre tindràs classes de síntesi en matemàtiques, física i química perquè segueixis les assignatures de primer amb èxit.
Sortides professionals
Alguns dels llocs de treball dels graduats i graduades en Enginyeria Elèctrica són, entre d'altres:
- Disseny, control i manteniment de parcs eòlics, centrals fotovoltaiques, centrals nuclears o centrals tèrmiques convencionals o renovables, utilitzant les tecnologies mediambientals més avançades en la producció d'energia elèctrica.
- Disseny, control i manteniment de xarxes eficients i intel·ligents de transport i distribució de l'energia, considerant la generació distribuïda, local i sostenible.
- Disseny d'instal·lacions elèctriques per al vehicle elèctric.
- Disseny de la part elèctrica i el control dels vehicles elèctrics, trens d'alta velocitat i sistemes de transport multimodal.
- Disseny de projectes relacionats amb l'enllumenat eficient i sostenible de grans edificis, estadis esportius i altres espais públics o privats, aplicant les últimes tecnologies.
- Manteniment i disseny d'instal·lacions elèctriques en empreses relacionades amb els sectors alimentari, automobilístic, químic o mecànic.
- Manteniment o disseny d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió.
- Enginyeria de control i automatització de processos industrials.
- Direcció i administració d'empreses industrials.
- Desenvolupament de projectes i R+D+I.
Perfil recomanat
Si vens de batxillerat és recomanable que hagis fet la branca de ciència i tecnologia perquè inclou les assignatures obligatòries de matemàtiques i física. També és convenient que hagis cursat les assignatures de tecnologia industrial, dibuix tècnic o electrotècnia com a obligatòries o optatives.
Si vens d’un CFGS, es recomana la família professional Electricitat i Electrònica.
En general, cal una bona expressió oral i escrita en català i castellà i un nivell bàsic d’anglès així com coneixements d'usuari de les eines d'accés i processament de la informació.
Al setembre podràs fer classes de síntesi de matemàtiques i física que t’ajudaran a seguir les assignatures de primer amb èxit.