GRAU EN ENGINYERIA DE BIOPROCESSOS ALIMENTARIS
T'agradaria dissenyar nous aliments industrials innovadors, saludables i sostenibles? Amb aquest grau, únic a tot l'estat, t’especialitzaràs en el processament d'aliments i productes biotecnològics.
Un cop titulat, seràs capaç de dissenyar i aplicar mètodes eficaços i respectuosos amb el medi ambient per produir i processar productes de base biològica de diferent naturalesa, des de productes destinats a l'alimentació fins a altres sorgits de la recerca i el desenvolupament biotecnològic. A més, obtindràs les atribucions professionals que habiliten per a l'exercici de la professió regulada d'Enginyeria Agrícola.
Per què estudiar Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris a la URV?
Et graduaràs en una titulació única en tot l’Estat amb què aprendràs a aplicar els avenços en biotecnologia i alimentació a escala industrial.
Podràs completar la teva formació amb pràctiques, que tenen entre 225 i 300 hores, en les indústries del sector, tant a Catalunya com a l'estranger.
Aprendràs amb mètodes innovadors amb què desenvoluparàs en tots els cursos les competències imprescindibles per accedir al món laboral actual: treball en equip, lideratge, comunicació, aprenentatge actiu i innovació.
L'ARWU (Academic Ranking of World Universities) ens situa entre les 100 millors universitats del món en l'àrea de Food Science and Technology. L'empresa DOW ens considera com una de les seves 8 universitats estratègiques d'Europa.
Sortides professionals
El grau té un elevat percentatge d’ocupabilitat. Podràs fer la teva carrera professional en sectors industrials basats en els bioprocessos i, en especial, en el sector alimentari. Podràs treballar tant en empreses privades o en l'Administració pública i, en el cas del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, també podràs exercir de forma lliure la professió.
Podràs exercir la teva carrera professional en els àmbits laborals següents:
- Enginyer o enginyera responsable de l'àrea de processament de productes d'origen biològic, especialment aliments.
- Enginyer o enginyera de les àrees de recerca, innovació i disseny de producte.
- Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió mediambiental.
- Enginyer o enginyera de l'àrea de control i automatització de processos.
- Enginyer o enginyera de l'àrea de gestió, logística i comercialització de productes d'origen biològic, especialment aliments.
- Enginyer o enginyera del departament de gestió i control de la qualitat de productes i processos.
Perfil recomanat
És recomanable que tinguis habilitat per a les ciències (matemàtiques, física, química i biologia) i la tecnologia bàsica, pròpies d'un batxillerat tecnològic o científic.