Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química
La localització, al costat del complex petroquímic més important del sud d’Europa, i el model docent eminentment professionalitzador són dos factors estratègics de la proposta formativa de l'ETSEQ

Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química

Què t'oferim?

Aprèn de forma innovadora i propera

L’Escola és un centre de primera línia en educació professionalitzadora en l’àmbit de l’enginyeria de procés. Aprendràs de forma pràctica i participativa i et convertiràs en un enginyer o enginyera global:

  • Treballaràs per projectes en equip en tots els cursos.
  • Completaràs el teu aprenentatge als laboratoris.
  • Realitzaràs pràctiques i projectes en la indústria que duren entre dos mesos (graus) i quatre (màsters).
  • Desenvoluparàs tot el teu potencial, iniciativa i experiència.

A més de les competències tècniques, adquiriràs competències socials com el treball en equip, el lideratge, l’aprenentatge actiu i la innovació.

La taxa d'ocupació entre el graduats universitaris en l'àmbit de les tecnologies industrials és del 97%  ( AQU, 2020)

Augmenta les teves oportunitats laborals

L’Escola ha rebut diferents premis per la qualitat docent i és membre de la iniciativa CDIO, que promou una docència efectiva basada en projectes per a la formació de l’enginyer o enginyera del futur.

Amb aquest sistema d'aprenentatge, tindràs un avantatge competitiu important a l’hora de fer el salt al món laboral. Quan et graduïs, no només hauràs obtingut un títol sinó que tindràs les capacitats que l’empresa necessita: t'hauràs preparat per al futur, seràs un enginyer o enginyera global. Per aquest motiu l’Escola és un centre de referència per a les empreses del sector i una universitat clau per a la multinacional Dow Chemical.

Estudia en un entorn internacional

Compartiràs els estudis amb joves provinents de diferents països i també podràs fer estades en altres països, per completar la formació o iniciar la vida laboral fent pràctiques en empreses de fora del territori. Et trobarem una universitat adequada a les teves expectatives a Europa, EUA, Amèrica del Sud o als països asiàtics. Consulta tots els programes de mobilitat.

Gaudeix d’una formació de qualitat

Gràcies a la interacció entre docència i recerca, obtindràs una formació de qualitat i actualitzada, d’acord amb les innovacions del sector. Els departaments d’Enginyeria Química i d’Enginyeria Mecànica duen a terme una intensa tasca investigadora que ha estat reconeguda a escala internacional. Aquesta activitat és molt diversa, ja que abasta diversos àmbits: catàlisi, biotecnologia, tractament d’aigües, mecànica de fluids, modelització de processos, modelització molecular, anàlisi de dades, processament d’aliments, entre d'altres.

Entre el professorat es troben tres investigadors ICREA i diversos professors ICREA Acadèmia, juntament amb professorat distingit per la URV per la seva activitat de recerca.

Serveis i instal·lacions

Les instal·lacions del campus estan dissenyades específicament per assegurar un aprenentatge de qualitat als alumnes. A banda dels 1.400 m² d’aulari, podràs fer pràctiques en els 1.280 m2 dels equipaments més complets: laboratoris de tecnologia mecànica, de transferència de calor i mecànica de fluids, d’operacions unitàries i de control i simulació de processos químics, de processament d’aliments, fins i tot, un laboratori de disseny d’aliments, entre d'altres.

A més, el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) del campus Sescelades posa al teu abast un ampli ventall de serveis per facilitar-te l’aprenentatge, com la biblioteca, espais d’estudi individuals i per a grups amb mitjans multimèdia, assessorament i materials per a l’aprenentatge de llengües, i formació per millorar les teves competències informàtiques i de gestió de la informació.

On som?

Campus Sescelades
Avinguda dels Països Catalans, 26, 43007 Tarragona
977 559 607 / info.etseq@urv.cat / www.etseq.urv.cat

Rànquings

Grau d'Enginyeria Química
Segell Internacional d'Excel·lència en Enginyeries

Grau d'Enginyeria Mecànica
Segell Internacional d'Excel·lència en Enginyeries