Facultat de Química

Facultat de Química

Què t'oferim?

Gaudeix d’una formació de qualitat

Els dos graus de la Facultat són els únics de les seves disciplines que ha reconegut l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) amb el segell d’acreditació amb excel·lència i, que a més, han rebut el reconeixement per la interacció excel·lent entre recerca i docència.

La Facultat de Química ha certificat el seu sistema intern de garantia de qualitat i ha obtingut el certificat d'acreditació institucional per part d'AQU, convertint-se en la primera i, de moment, única facultat d'una universitat pública catalana amb aquesta acreditació institucional en l'àmbit de la Química i de la Bioquímica.

D’acord amb l’U-ranking 2017, 2018, 2019 i 2020, elaborat per la Fundación BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, som la millor universitat de l’Estat espanyol per estudiar Química i Bioquímica.

Aprèn de forma innovadora i propera

Gaudeix d’un tracte personalitzat, grups reduïts i una relació propera amb el professorat. Disposaràs de diversos serveis de suport en el teu aprenentatge:

• Cursos de preparació en Química, Física i Matemàtiques opcionals i gratuïts, amb què podràs reforçar els coneixements i t’ajudaran a començar el grau amb seguretat i èxit.

• Jornada d’Iniciació a la Vida Universitària, amb què coneixeràs el funcionament i els serveis de la URV.

• Durant tot el grau, tindràs un professor o professora de referència que et guiarà en el teu aprenentatge acadèmicament i professionalment.

• A primer curs, un estudiant mentor dels cursos avançats t’ajudarà a integrar-te a la universitat i amb els estudis.

• Podràs completar el grau amb cursos de formació en temes mediambientals, d’innovació, d’orientació laboral i de perspectiva de gènere.

Augmenta les teves oportunitats laborals

A banda dels coneixements específics, adquiriràs les competències transversals per al teu desenvolupament professional, com la gestió i la comunicació efectiva de la informació, el treball en equip i la resolució eficient de problemes complexos, entre d’altres. L'avaluació d'aquestes competències constarà al teu expedient acadèmic.

Podràs fer pràctiques externes tant curriculars com extracurriculars, així com el treball de fi de grau en una de les 50 empreses i centres de recerca que col·laboren en la formació dels estudiants. En aquest sentit, al curs 2019-20, malgrat la situació de pandèmia, la Facultat va signar 194 convenis de pràctiques, dels quals 64 van ser de pràctiques extracurriculars de grau; 96 de pràctiques curriculars de grau i treball de fi de grau, i 34, de treball de fi de màster.

Estudia en un entorn internacional

Tindràs l’oportunitat de fer una estada en qualsevol de les nombroses universitats amb què la Facultat té conveni: Alemanya, Regne Unit, França, Itàlia, Polònia, els Estats Units, Brasil, Argentina o Mèxic, entre d’altres.

Els estudiants del Grau de Química també poden cursar un semestre a la Universitat d’Arizona (EUA) a través d’un dels programes study abroad de la URV. A més, volem traslladar aquests programes a altres universitats de prestigi per a tots dos graus i establir una doble titulació internacional.

Serveis i instal·lacions

La Facultat es troba al campus Sescelades, a uns 20 minuts a peu del centre de Tarragona. Els autobusos urbans i interurbans connecten directament el campus amb les localitats més properes.

El centre disposa d’unes instal·lacions excel·lents i modernes (aules i laboratoris) dissenyades específicament per assegurar-te un aprenentatge de qualitat. Durant els teus estudis de grau també tindràs l’oportunitat de fer servir equipament avançat que utilitzen els grups de recerca per a la investigació, que es troba al Servei de Recursos Científics i Tècnics.

A més, el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) del campus Sescelades posa al teu abast un ampli ventall de serveis per facilitarte l’aprenentatge, com la biblioteca, espais d’estudi individuals i per a grups amb mitjans multimèdia, assessorament i materials per a l’aprenentatge de llengües, i formació per millorar les teves competències informàtiques i de gestió de la informació.

On som?

Campus Sescelades
C/ Marcel·lí Domingo, 1, 43007 Tarragona
977 559 799 / deganat.fq@urv.cat / www.fq.urv.cat

Rànquings

U-ranking 2017, 2018, 2019, 2020
Millor grau de Química de l'Estat espanyol
Millor grau de Bioquímica de l'Estat espanyol
ARWU 2019 i 2020 per disciplines
Química 76-100. Única universitat de l'Estat espanyol entre les 100 primeres
QS World University Rankings 2019 i 2020 per disciplines
Química 251-300
Times Higher Education 2021 per disciplines
Ciències de la vida 301-400
Química 301-400