La Facultat és un centre especialitzat en la formació universitària de qualitat en els àmbits de l’enologia, la viticultura i la biotecnologia en grau, màster i doctorat. Un dels pilars és l’estreta relació amb els centres de recerca, les universitats capdavanteres en aquest sector a tot el món i l’àmbit empresarial. D’aquesta manera et podem oferir una formació de qualitat liderada per professorat que està al dia de les últimes innovacions i coneix de primera mà les necessitats reals del sector.
Pel que fa a l’enologia i la viticultura, la Facultat és pionera a l’Estat espanyol i després de més de 30 anys d’experiència es pot dir que molts dels vins que es fan a l’Estat porten el segell de la URV, ja que els seus enòlegs han passat per les nostres aules. Som membres de la xarxa Oenoviti International i tenim relacions amb les universitats de les principals zones vitivinícoles de tot el món com Bordeus, Itàlia, Califòrnia, Porto, Xile i Austràlia. Fruit d’aquestes relacions, la Facultat d’Enologia ocupa un lloc capdavanter a l’avantguarda de la formació en begudes fermentades (cervesa i escumosos) i l’enoturisme.
Quant a la biotecnologia, tenim acords amb les principals universitats europees i amb una àmplia xarxa d’empreses (tecnològiques, biomèdiques i alimentàries), hospitals i centres de recerca, com ara el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS), on part del professorat realitza també la seva recerca en biotecnologia alimentària i biomedicina. Addicionalment, la Facultat organitza activitats de formació i divulgació en col·laboració amb l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC).
Tant en un àmbit com en l’altre el professorat manté estretes relacions amb l’entorn productiu. Així, alguns docents tenen responsabilitats reconegudes com ara el president de la Comissió de Tecnologia de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi, el director científic del CTNS i el director de l’àrea de Biotecnologia d’Eurecat-Centre Tecnològic de Catalunya. També hi participen com a docents diversos professionals com el president de la principal associació empresarial del sector del cava. La Facultat col·labora activament amb el Col·legi d’Enòlogues i Enòlegs de Catalunya.
Els grups de recerca de la Facultat són reconeguts mundialment. Alguns dels camps en què som referència són la nutrició molecular, la biotecnologia enològica, la bioinformàtica, les malalties metabòliques, la microbiologia enològica, la innovació en tecnologia d’aliments i la sensometria instrumental.
Què t'oferim?
Aprèn de forma innovadora i propera
La Facultat posa especial èmfasi en els aspectes pràctics de la formació. Per això disposaràs de laboratoris totalment equipats per realitzar pràctiques experimentals (treballant amb models in vivo, in vitro i in silico) així com sales de tast adequades per a l’anàlisi sensorial de vins i cerveses. Faràs pràctiques a la finca Mas dels Frares, on tenim vinyes i el celler propis perfectament equipats que et permetran enfrontar-te a situacions reals que pots trobar en el teu futur laboral.
Estudia en un entorn internacional
La Facultat és al cor d'una de les regions vitivinícoles més importants del sud d'Europa i també seu de multinacionals capdavanteres en farmàcia i alimentació.
Podràs fer una estada a l’estranger a través d’algun dels més de 80 convenis amb universitats dels Estats Units, l’Argentina, França, Itàlia, entre altres, o bé tenir la primera experiència laboral a l’estranger.
Augmenta les teves oportunitats laborals
Segueix plans d’estudis dissenyats en col·laboració amb empreses del sector agroalimentari per adquirir les competències i habilitats més útils per al teu futur professional.
Podràs fer una estada de pràctiques en clústers empresarials i empreses com, Juvé i Camps, Gramona, De Muller, Bodegas Torres i l’EURECAT, on amb el suport dels tutors posaràs en pràctica el que aprens a les aules.
Gaudeix d’una formació de qualitat
Aprèn de la mà de professorat i de professionals en actiu que estan al dia de les últimes innovacions i coneixen bé les necessitats reals del sector. D'aquesta manera et garantim que la docència i la recerca s'adeqüen al que demana la societat i ens anticipem a futures necessitats.
Serveis i instal·lacions
La Facultat es troba al campus Sescelades, a uns 30 minuts a peu del centre de Tarragona. Hi pots arribar còmodament amb bicicleta des de qualsevol punt de la ciutat i els autobusos urbans i interurbans hi tenen diferents parades.
Les instal·lacions estan dissenyades específicament per assegurar-te un aprenentatge de qualitat que es complementen amb el celler experimental, la finca i el Servei de Recursos Científics i Tècnics. A més, el Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) del campus posa al teu abast un ampli ventall de serveis per facilitar-te l’aprenentatge, com la biblioteca, espais d’estudi individuals i per a grups amb mitjans multimèdia, assessorament i materials per a l’aprenentatge de llengües, i formació per millorar les teves competències informàtiques i de gestió de la informació.
On som?
Campus Sescelades
Marcel·lí Domingo, 1 43007 Tarragona
977 558 681
deganat.enologia@urv.cat
Rànquings

Segon millor grau en Biotecnologia de l'Estat espanyol (2022).
Millor doble grau en Biotecnologia i de Bioquímica i Biologia Molecular de l'Estat espanyol (2022).